Ultimele Noutati

28 Jul 2017
Planificarea inceperii cursurilor in TRIMESTRUL 1 - 2018

Cursurile  detalii.

Acasa » Cursuri » AT20 - Administrare ORACLE

Curs: AT20 - Administrare ORACLECURS DE PERFECŢIONARE TEMATICĂ

 

Timişoara, Strada Putna, Nr. 14AObiective generale:

1.    Prezentarea modului de configurarea a unui server de baze de date ORACLE.
2.    Prezentarea metodologiilor de gestionare a utilizatorilor uinei baze de date ORACLE

Cui se adresează: 

specialisti din domeniile automatică avansată si tehnologia informatiei

Cerinte pentru cursanti:
 

cunostinte în domeniul bazelor de date relationale/ nivel introductiv-general

Competente asigurate:

1.    Instalarea si configurarea unui server de baze de date Oracle.
2.    Configurarea mediului de retea si gestionarea structurilor bazei de date Oracle.
3.    Gestionarea utilizatorilor, securitatii si obiectelor unei baze de date Oracle.
4.    Salvarea si restaurarea bazei de date Oracle

Programa de studii:


a) Curs
Instalarea si configurarea unei baze de date Oracle Arhitectura bazei de date Oracle. Structuri de memorie interna. Instanta Oracle. Nivelul logic de stocare. Nivelul fizic de stocare. Crearea unei baze de date.
Gestionarea structurilor de stocare, a utilizatorilor si a securitatii. Structurile de stocare. Gestiunea spatiului in tablespace. Gestiunea utilizatorilor. Avantajele rolurilor. Implementarea profilelor. Politici de auditare a bazei de date.
Salvare si restaurare, monitorizare si optimizare. Mentenanta bazei de date si monitorizarea performantelor. Conceptele de backup si recovery. Metode de salvare si restaurare. Tehnici de optimizarea performantelor bazei de date.
b) Aplicatii
Instalarea si configurarea unei baze de date Oracle. Pregatirea mediului pentru baza de date. Crearea bazei de date si gestiunea instantei Oracle. Configurarea bazei de date. Instalarea clientilor si configurarea conectivitatii la server.
Gestionarea structurilor de stocare, a utilizatorilor si a securitatii. Interogarea dimensiunilor structurilor de stocare din dictionarul de date. Gestiunea spatiului in tablespace-uri. Conturi de utilizator predefinite in Oracle. Gestiunea utilizatorilor. Gestiunea drepturilor utilizatorilor. Implementarea profilelor. Auditarea bazei de date.
Salvare si restaurare, monitorizare si optimizare. Gestiunea statisticilor. Monitorizarea performantelor. Efectuarea operatiei de salvare a bazei de date. Restaurarea bazei de date. Tehnici de optimizare a performantelor.

Formatorul, PETROV GHEORGHE este cu o experienta de peste 25 de ani în cadrul Facultăţii de Matematică-Informatică de la Universitatea de Vest din Timişoara. Experienţa în coordonarea lucrărilor aplicative în informatica, precum şi certificările pe care le detine, sunt activităţi care-l recomandă pentru acest curs. Cunoaşte şi întelege obiectul formării; are capacitate de stimulare a creativităţii necesare pentru adaptarea la condiţiile noi care apar continuu pe parcursul desfaşurării acţiunii formative, are capacitatea raportării la realitatea formativă cu mijloace specifice inteligenţei generale; are capacitatea cunoaşterii şi abordării cursantului simultan ca realitate intelectuală, afectivă, motivaţională, volitivă, caracterială; are capacitatea transmiterii informaţiei ştiintifice la niveluri de înţelegere şi de aplicaţie valorificabile în sens prioritar formativ.